Menu

Propozycje menu na imprezy

 

ZUPY

Rosół

Flaki

Krem z borowików

Krem z brokułów

Krem z pomidorów

Krem z białych warzyw

Zupa gulaszowa

Zupa węgierska

Żurek staropolski z jajem i biała kiełbasą

Barszcz czerwony z pasztecikami (farsz grzybowy lub mięsny) lub krokietami

Strogonow

 

 

ZUPY SEZONOWE

Krem z dyni

Krem ze szparagów

Chłodnik

 

 

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kaczki z gruszką i żurawiną

Udka z kaczki z glazurą porzeczkową

Pierś z indyka panierowana w parmezanie z sosem maślano-kaparowym

Rolada z udźca indyka

Karczek wieprzowy z sosem grzybowym

Karczek wieprzowy z sosem prowansalskim

Schab karkowy ze śliwką w sosie słodko kwaśnym

Grilowane polędwiczki na sosie serowym

Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym

Polędwiczka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami na sosie serowym

Polędwiczki zapiekane z kurkami i cheddarem

Schab pieczony w sosie własnym lub grzybowym

Schab faszerowany borowikami z sosem pieczeniowym

Schab faszerowany kurkami

Schab ze śliwką lub morelą w sosie pieczeniowym

Kotlet schabowy

Udko drobiowe faszerowane mozarellą i suszonymi pomidorami z sosem
prowansalskim

Udko drobiowe faszerowane mięsem wieprzowym z sosem grzybowym lub
prowansalskim

Grillowany filet z kurczaka na sosie pesto

Roladki drobiowe panierowane, faszerowane mozarellą i suszonymi pomidorami

Kotlet de volaille

Ryba /łosoś,pstrąg,dorsz,sola/

Roladki z soli,z krewetką

 

 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczano-marchewkowe

Puree panierowane

Puree zapiekane

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Ziemniaki opiekane

Kluski śląskie

Frytki

Warzywa gotowane na parze

Warzywa w glazurze

Buraczki zasmażane

Buraczki po ukraińsku

Marchewka w glazurze

Kapusta zasmażana z kminkiem

Piramidki z warzyw grillowanych

Bukiet surówek

Sałata masłowa z kwaśną śmietaną, koperkiem i rzodkiewką

Mix sałat z sosem vinegret

Młoda kapusta

Mizeria

 

Galarety:

Schab po warszawsku

Indyk w maladze

Nóżki w galarecie

Tymbaliki drobiowe

Roladki z szynki z musem chrzanowym

Szynka faszerowana sałatką jarzynową

Ryba /łosoś,roladki z soli,tymbaliki rybne/

 

Przekąski:

Deska wędlin tradycyjnych i mięs pieczonych

Deska serów i wędlin dojrzewających

Jaja faszerowane

Jaja w majonezie

Śledzie na 3 sposoby

Ryba po grecku

Roladki z łososia ,z musem chrzanowym

Tatar z łososia wędzonego

Tatar wołowy

Pomidory z fetą

Pomidory z mozarellą

Melon z szynką parmeńską

Paluszki grissini z rukolą i szynką parmeńską

Roladki z cukini,z suszonymi pomidorami i fetą

Roladki z bakłażana z lazurem,orzechami i rukolą

Tortilla z wędzonym indykiem

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem

Pieczona pierś z indyka z sosem chrzanowym

Vitello Tonato /cienkie plastry cielęciny w sosie tuńczykowym
z kaparami

 

SAŁATKI

Brokułowa z fetą i migdałami

Brokułowa z rodzynkami i słonecznikiem

Hawajska

Śródziemnomorska

Krabowa

Nicejska

Szpinakowa z wysmażonym bekonem

Szpinakowa z grillowanymi polędwiczkami

Rukola z kozim serem

Mix sałat z pieczonym łososiem

Mix sałat z avocado, grillowanym kurczakiem i lazurem

Cesar

Roszponka z gruszką

Grecka

Jarzynowa

Z selerem naciowym,grillowanym kurczakiem,ananasem

Gyross

 

 

DESERY SERWOWANE

Panna cotta

Lody z owocami

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

Tiramisu

Sernik z wiśnią na ciepło

Mini beza z musem malinowym

Mus czekoladowy z owocami leśnymi

 

 

CIASTA

Ciasta własnego wypieku

 

NAPOJE

Soki owocowe

Napoje gazowane

Woda

Napoje gorące

 

Dania wegetariańskie

makaron ryżowy z warzywami

makaron ryżowy z toffu

camembert panierowany z mixem sałat

kotlet sojowy z kuskusem - czarny makaron z łososiem lub krewetką